Mediu înconjurător - inovații pentru o mobilitate eficientă

e-class-cabrio-environment

Concepte pentru conservarea resurselor

Conceptul BlueEFFICIENCY de la Mercedes-Benz înglobează o serie de tehnologii revoluţionare privind eficienţa, precum şi pachete inovatoare de măsuri concentrate pe reducerea consumului de carburant şi a nivelului emisiilor.

Măsuri BlueEFFICIENCY

Măsurile BlueEFFICIECY sunt optimizările care economisesc combustibil şi reduc impactul asupra mediului. Şi la modelele Clasa A cele mai eficiente motoare sunt combinate cu aerodinamica optimă şi măsurile de gestionare a energiei pentru a consuma cât mai puţin combustibil cu putinţă. Acestea dispun de gestionarea inteligentă a energiei şi aerodinamică îmbunătăţită datorită grilajului radiatorului care este închis în interior. Acestea includ:

Funcţie ECO start/stop
e-class-coupe-ecostartstopp

Sistemul ECO start/stop reduce consumul de carburant şi emisiile oprind automat motorul atunci când autovehiculul staţionează (spre exemplu într-un blocaj în trafic sau atunci când opriţi la semafor).

Management inteligent energie

Economii semnificative se pot face şi însumând o serie de contribuţii mai mici. Având ca obiectiv sporirea eficienţei din punct de vedere al consumului de carburant al autovehiculelor din Clasa R, inginerii de la Mercedes-Benz au examinat toate componentele principale din punctul de vedere al consumului lor energetic şi au descoperit modalităţi noi pentru a spori caracterul economic al acestora. Privire de ansamblu măsuri de gestionare eficientă a energiei:

  • Management şi mai eficient al consumului de carburant: presiunea de pompare a pompei de carburant depinde de cantitate de carburant necesară la momentul respectiv.
  • Climatizare în funcţie de necesitate: dacă nu este necesar, compresorul este deconectat automat de la cureaua de transmisie a motorului.

Tehnologii eficiente Clasa E Cabriolet

Ultima generaţie a motoarelor diesel CDI impresionează prin combinația dintre performanţa remarcabilă şi consumul redus de carburant. Presiunea de injecţie a fost mărită, funcţionarea uniformă îmbunătăţită şi nivelul de zgomot redus, în timp ce compresia redusă permite obţinerea unor valori scăzute ale emisiilor.

Sistemul de injecţie directă, compresia mărită şi turbocompresorul (pentru motoarele cu 8 cilindri dispuşi în V) din dotarea motoarelor pe benzină permit obţinerea unor valori remarcabile în ceea ce privește cuplul motor, puterea şi nivelul redus de zgomot. Tehnologia de propulsie inovatoare a redus în mod semnificativ consumul de carburant şi nivelul emisiilor comparativ cu modelele anterioare.