Mediu înconjurător

e-class-estate-environment

Conceptele de protejare a resurselor

Conceptul BlueEFFICIENCY de la Mercedes-Benz înglobează o serie de tehnologii revoluţionare privind eficienţa, precum şi pachete inovatoare de măsuri bazate pe reducerea consumului de carburant şi a nivelului de emisii.

Măsuri BlueEFFICIENCY

BlueEFFICIENCY include măsuri extinse de optimizare a autovehiculului, ce permit reducerea consumului de carburant şi a impactului asupra mediului înconjurător. Noua Clasă E Limuzină combină cele mai eficiente motoare cu caracteristici aerodinamice optime şi măsuri de management al energiei pentru a menţine un nivel cât mai scăzut al consumului de carburant.

Display ECO [1]

Pentru a-i permite şoferului să verifice eficienţa stilului său de conducere şi să îl adapteze în consecinţă, afişajul ECO prezintă o evaluare a stilului de conducere în câmpul vitezometrului de pe panoul de instrumente.

Funcţie ECO start/stop

Funcția ECO start/stop reduce consumul de carburant şi emisiile de gaze prin oprirea automată a motorului atunci când autovehiculul staţionează (de exemplu într-un blocaj în trafic sau atunci când opriţi la semafor).

Management inteligent energie

Economii semnificative se pot face şi printr-o serie de contribuţii mai mici. Având ca obiectiv reducerea consumului de carburant al autovehiculului Clasa E T-Modell, inginerii de la Mercedes-Benz au examinat toate componentele principale din punctul de vedere al consumului energetic şi au descoperit modalităţi noi de a le face mai economice.

Privire de ansamblu măsuri eficiente management energie:

  • Control la cerere: noul sistem de direcţie electromecanică oferă un potenţial considerabil de economisire a carburantului, deoarece necesarul de energie este controlat de sistem.
  • Management eficient al alternatorului: energia cinetică rezultată în timpul frânării şi al depăşirii este utilizată pentru a reîncărca bateria.
  • Management mai eficient al carburantului: presiunea asigurată de pompa de carburant are la bază cantitatea exactă de carburant necesară în momentul respectiv.
  • Aer condiţionat în funcţie de cerinţe: dacă nu este necesară răcirea, compresorul este decuplat automat de la cureaua de transmisie a motorului.

Tehnologii eficienţă Clasa E

Ultima generaţie de motoare diesel CDI îmbină performanţele irezistibile cu un consum redus de carburant. Presiunea de injecţie a fost sporită, funcţionarea uniformă şi nivelurile de zgomote au fost optimizate, iar raportul de compresie redus asigură niveluri scăzute de emisii.

Injecţia directă, raportul de compresie sporit şi supraalimentarea (supraalimentare pentru unele dintre motoarele pe benzină cu 6 cilindri şi motoarele V8) asigură un cuplu şi o putere de excepţie, precum şi reducerea valorilor nivelului de zgomot pentru motoarele pe benzină. Datorită tehnologiei inovatoare a motoarelor, a fost posibilă reducerea semnificativă a emisiilor şi a consumului de carburant în comparaţie cu modelele precedente.

Modelul E 300 BlueTEC HYBRID reprezintă un reper în domeniul eficienţei, durabilităţii şi confortului. Acesta îmbină un motor diesel cu 4 cilindri cu un motor electric, făcând din autovehiculul Clasa E Limuzină unul dintre cele mai eficiente modele din clasa sa.

Modelul special C 220 CDI BlueEFFICIENCY Edition are un nivel mediu al emisiilor de CO2 redus sub 119 grame per kilometru.

Tehnologie motor BlueDIRECT

Ultima generaţie de motoare V6 şi V8 BlueDIRECT include măsuri precum reducerea cilindreei, injecţia directă de benzină şi supraalimentarea (modele cu 8 cilindri), pentru un răspuns rapid la accelerare. Datorită tehnologiei inovatoare BlueDIRECT, emisiile şi consumul de carburant au putut fi reduse cu până la 24 % comparativ cu modelele precedente.

Tehnologia convertizorului catalitic BlueTEC

Convertizorul catalitic BlueTEC utilizează reactivul AdBlue® pentru a purifica gazele de eşapament. Acest lucru face posibilă reducerea emisiilor de monoxid de azot cu până la 90%. Această tehnologie diesel, cea mai ecologică din lume până în momentul de faţă, este deja compatibilă cu reglementările viitorului standard de emisii Euro 6.

[1] Nu este disponibil pentru E 300 BlueTEC HYBRID.