Motoare diesel - putere eficientă

Model Număr cilindri şi dispunere Cilindree(cc) Putere nominală (kW la rpm)[1] Viteză maximă (km/h) Consum mixt (l/100 km)[2] Emisii CO2 mixt (g/km)[2]
ML 250 BlueTEC 4MATIC I4 2143 150/4200 210 6.5–6.0 170–158
ML 350 BlueTEC 4MATIC V6 +2987 190/3600 224 7.4–6.8 194–179

Putere maximă şi funcţionare uniformă cu un consum minim de carburant.

Motoarele diesel BlueTEC din dotarea noii Clase M îmbină în mod armonios elemente care au fost considerate mult timp incompatibile: cuplul maxim şi funcţionarea uniformă. De asemenea, datorită tehnologiei inovatoare dezvoltate de departamentul Cercetare de la Mercedes-Benz, acestea se caracterizează printr-un consum de carburant mai redus ca niciodată şi un nivel impresionant de scăzut al emisiilor poluante.

Motor diesel cu 4 cilindri
m-class-diesel-4cylinder

Inginerii de la Mercedes-Benz au obţinut un rezultat de excepţie din punct de vedere al agilităţii, funcţionării uniforme, valorilor consumului de carburant şi ale emisiilor de gaze datorită sistemul de propulsie diesel conceput după un nou design, cu 4 cilindri, în versiunea ML 250 BlueTEC 4MATIC.

Motorul este mult mai ecologic şi mai economic decât variantele anterioare. Modelul este echipat cu un filtru de particule, pentru reducerea emisiilor de calamină, îndeplinind deja cerinţele standardului Euro 6 referitor la emisii.

  • Tehnologii BlueEFFICIENCY pentru fiecare model: reducerea semnificativă a consumului de carburant şi a emisiilor de CO2 datorate tehnologiei BlueTEC.
  • Performanţă îmbunătăţită de pornire la rece: bujiile incandescente ceramice cu aprindere rapidă, concepute după un nou design.
  • Deplasarea mai lină şi cel mai înalt grad de rafinament: cei doi arbori de echilibrare Lanchester reduc nivelul de vibraţii.
Motoare diesel cu 6 cilindri
m-class-diesel-6cylinder

Motorul diesel ML 350 BlueTEC 4MATIC cu 6 cilindri impresionează prin caracteristicile sale de funcţionare uniformă, consumul redus de carburant şi nivelul scăzut al emisiilor poluante. Cuplul impresionant generat de motor, de 620 Nm, asigură rezerve suficiente de putere, chiar şi la turaţii reduse.

Caracterul economic şi performanţa ecologică se datorează parţial montării unor injectoare piezo de înaltă precizie. Modelul este echipat cu un filtru de particule pentru reducerea emisiilor de calamină şi îndeplineşte cerinţele standardului Euro 6 privind emisiile.

[1] Date conform Directivei 80/1269/EEC în ediţia actuală valabilă[2] Valorile indicate au fost stabilite conform procedurii de măsurare (Directiva 80/1268/CEE, ediţia curentă în vigoare). Datele nu se referă la un singur autovehicul şi nu constituie parte componentă a ofertei, ci sunt oferite numai în scopul comparaţiei cu alte tipuri de autovehicule