Mercedes-Benz

Inspirat de viitor: VISION AVTR

07.01.2020

VISION AVTR, Mercedes-benz, Concept Car, film, avatar, supape bionice, grafen,
Stuttgart / Las Vegas. La CES 2020, inventatorul automobilului va oferi o perspectivă asupra mobilității durabile a viitorului cu Mercedes-Benz VISION AVTR. Conceptul de vehicul conectează omul, automobilul și natura într-un mod fără precedent. Ola Källenius, Președinte al Consiliului de administrație Daimler AG și Mercedes-Benz AG, a prezentat conceptul vizionar vehicul în discursul său la aproximativ 2000 de spectatori în Parcul Teatrului de Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), împreună cu Academia premiat regizorul și creatorul de AVATAR, James Cameron. VISION AVTR este rezultatul unui parteneriat global fără precedent între Mercedes-Benz și filmele AVATAR.
Tehnologia bateriilor organice din materiale reciclabile:
vehiculul concept VISION AVTR folosește o tehnologie revoluționară a bateriilor dezvoltată cu o chimie a celulelor organice pe bază de grafen care este complet lipsită de pământuri și metale rare. Materialele bateriei sunt compostabile și, prin urmare, complet reciclabile. În acest fel, electromobilitatea devine independentă de resursele fosile. În acest sens, Mercedes-Benz subliniază relevanța ridicată a unei viitoare „economii circulare” în sectorul materiilor prime.
„Automobil cu impact zero”: Vision AVTR, Mercedes-Benz analizează mobilitatea viitorului îndepărtat, combinând sustenabilitatea cu digitalizarea, precum și oamenii și autovehiculele cu mediul înconjurător. Vehiculul concept descrie un viitor de dorit al mobilității în care omul, natura și tehnologia nu mai sunt contradicții, ci sunt în armonie între ele. VISION AVTR arată impresionant viziunea unui „automobil cu impact zero”.
Fuziunea interiorului și exteriorului: Conceptul holistic al VISION AVTR combină designul interior, exterior și UX pe o scară inedită. Un limbaj de design inspirat din natură caracterizează aspectul vehiculului conceptual. Acest lucru este ilustrat de designul întins, sportiv „cu un singur arc”, care se îmbină cu casele cu rotile pronunțate sferic. 33 clapetele mobile multirecționale - „clapele bionice” - de pe spatele vehiculului permit o interacțiune complet nouă a VISION AVTR cu împrejurimile sale.
Nou concept UX: Neuronii digitali, care curg din interiorul vehiculului concept atunci când sunt conectați la vehicul, permit o comunicare nouă cu mediul. Interiorul VISION AVTR devine un spațiu de experiență imersiv și transmite o experiență de utilizator complet nouă. O selecție de meniu proiectată pe palma mâinii permite pasagerului să aleagă intuitiv între diferite funcționalități. De exemplu, șoferul poate alege opțiunea de a explora lumea de film fictiv Pandora din AVATAR din diferite perspective.
Control nou și conexiune biometrică: Un alt punct de vedere al AVTR VISION este unitatea sa de control. Elementul de control multifuncțional din consola centrală permite șoferului să controleze intuitiv vehiculul prin simpla plasare a mâinii - atâta timp cât nu dorește să circule autonom.