Mercedes-Benz

Discurile de frână 

Discurile de frână originale

Discurile de frână originale

În timpul frânării, plăcile apasă pe discurile de frână, se produce frecare și ca urmare, mașina încetinește sau se oprește complet. Îndeplinind funcțiile sale, discurile si plăcuțele de frână, se uzurpează cu timpul. Înlocuirea lor în timp cuvenit este o parte  importantă a siguranței dumneavoastră.

Avantajele discurilor originale de frână:

- Ideal pentru caracteristicile tehnice ale modelelor Mercedes-Benz.
- Fabricate din material de înaltă calitate, rezistente la uzură.
- Protecție sigură împotriva coroziunii.
- Designul optim al canalelor de ventilație permit reglarea în mod eficient  a temperaturii mecanismelor de frânare.
- Nu se modifică parametrii în timpul schimbării bruște de temperatură.

Exemple de diferență

Discurile de frână originale Mercedes-Benz nu și-au schimbat geometria lor în urma schimbărilor bruște de temperatură (de la -50 ° C la + 400 ° C), spre deosebire de analogii săi.

Exemple de diferență

Aspectul discurilor după expunerea la căldură

Discurile originale Mercedes-Benz s-au dovedit a fi mai durabile decât cele create de către alți producători. Și asta înseamnă că vor fi utilizate pe o perioadă mai îndelungată.

Argumente suplimentare. Pentru specialiștii tehnici

Avantajele discurilor de frână originale Mercedes-Benz au fost confirmate în mod repetat de rezultatele obținute de la centre de testare independente, cum ar fi Institutul Independent de Cercetare DEKRA.

Pentru testarea discurilor originale Mercedes-Benz și cele patru exemplare analogice lor, s-au efectuat o serie de frânări până la oprirea mașinii la viteza de 100 și 207,9 km / h. Testul a constat din două faze - câte 200 și 1000 de frânări fiecare.

Dimensiunile și locul unde a apărut fisurile din timpul testării pentru discurile originale Mercedes-Benz și analogul său Nr.3 au fost în limitele valorilor admise.

Pe toate celelalte exemplare, au fost observate crăpături de-a lungul întregii suprafețe de lucru. Acest lucru afectează nu numai creșterea distanței de frânare, apariția zgomotului, dar amenință și distrugerea neașteptată a discurilor sau pierderea controlului asupra mașinii în timpul unei frânări intense, care poate fi periculoasă pentru șofer și pasageri.

Argumente suplimentare

Un alt test demonstrativ a fost efectuat de către agenția de inspecție tehnică TÜV SÜD. Discurile de frânare "Mercedes-Benz" și alte exemplare au fost testate după mai mult de 30 de criterii.

Rezultatele testelor:

- S-a constatat că discurile originale Mercedes-Benz sunt mai puțin predispuse spre a fi uzate decât piesele de schimb de la alți producători. În plus, ele sunt bine protejate împotriva coroziunii și sunt ideale în ceea ce privește proiectarea conductelor de ventilație.

- Datorită acoperirii speciale a discurilor, este exclusă posibilitatea pătrunderii de grăsime sau ulei, ceea ce ar putea reduce performanța de frânare.

- În timpul testării mecanice a volantilor la stand, s-a stabilit că discurile originale Mercedes-Benz funcționează la o presiune mai mică, are cea mai uniformă curbă de frecare, adică are cel mai bun coeficient de frecare, ceea ce asigură o frânare mai eficientă decât analogii săi.