Mercedes-Benz

Amortizoare

Amortizoare originale

Amortizoare originale
     

Calitatea și funcționalitatea amortizoarelor influențează în mod decisiv ținuta de drum și implicit siguranța dvs. În orice situație de condus – la frânare, accelerare sau manevrare - amortizoarele originale "Mercedes-Benz" demonstrează convingător avantajele lor.

Avantajele amortizoarelor originale:

- Asigură stabilitate în viraje și o manevrare sigură a direcției.
- Reacționează prompt la denivelările din asfalt și măresc tracțiunea, prin reducerea rapidă a oscilațiilor.
- Mențin automobilul pe traiectorie, în special în timpul frânării de urgentă, oferind astfel un contact mai bun cu solul.
-  Distribuie corect sarcina pe șasiu în timpul manevrelor și crește stabilitatea mașinii.
- Ajută la evitarea supraîncărcării componentelor și pieselor, eliminând astfel uzura prematură a unor elemente ale mașinii, cum ar fi anvelopele.

Exemple de diferențe și informații după testare.

Pentru a compara eficiența amortizoarelor, s-a creat condiții reale de drum pe un stand special. Parametrii principali pentru comparare a fost rezistența forțelor de compresie și de amortizare.

Prima încercare - atunci când se ridică roata în sus (exemplu - atunci când se trece peste un limitator de viteze), a doua – mișcarea în jos (în cazul când roata cade în canal sau groapă).

Exemple de diferențe
Exemple de diferențe

După cum se poate observa din rezultatele testelor, amortizoarele originale "Mercedes-Benz", au obținut rezultate înalte comparativ cu celorlalte două exemplare.

În practică, aceasta înseamnă că o mașină cu amortizoare originale va fi mai stabilă pe drum cu orice suprafață, chiar și în timpul unei manevre bruscă, iar mișcarea va fi mai lentă.