Mercedes-Benz

Noul A-Class

Mercedes-Benz primește premiul de la  Euro NCAP
New, A-Class, Mercedes-Benz, primește, premiul, de, la,  Euro, NCAP, este, premiat, declarat, fiind, cele, mai, sigure, din, Europa, Noul, exemplu, activ, pasiv, Chișinău, Moldova, autovehicul, cumpărare, distribuție auto, siguranță, design, exclusivitate, confort, comod

Mercedes-Benz A-Class este premiat și declarat ca fiind cele mai sigure din Europa.

Numit ca fiind cel mai bun vehicul testat în acest an și cel mai bun în clasa sa pe segmentul de mașini mici de familie: Organizația Europeană de siguranță – Euro NCAP a premiat noul Mercedes-Benz A-Class pentru siguranța sa excepțională.

Mașinile Mercedes-Benz A-Class au fost supuse la un șir de teste de accident de către specialiștii în siguranța mașinilor de la Euro NCAP și au obținut rezultate remarcabile la acestea. Ca rezultat au obținut un rezultat final de 5 stele.

Acest premiul euro NCAP reprezintă recunoașterea standardelor de excelență în siguranța a vehiculelor”, a explicat prof. Dr. Rodolfo Schöneburg, șeful departamentului de siguranță pasivă și funcții ale autovehiculelor Mercedes-Benz. “Cu toate acestea, aceste teste euro NCAP reprezintă doar un eșantion mic de simulări ale accidentelor care pot avea loc in condiții reale de condus. Din acest motiv, Mercedes-Benz utilizează, in procesul de proiectare al mașinilor sale, date obținute în urma testelor pe care le efectuam în peste 40 de situații diferite de accident”.

Euro NCAP (Programul European de evaluare a mașinilor noi) este o organizație a ministerelor de transport European, a cluburilor de automobile și a asociațiilor de asigurări. Acesta efectuiază simulări de accidente și evaluează siguranța vehiculelor pe baza sistemelor de siguranță disponibile.

Secretarul general al Euro NCAP - Michiel van Ratingen a zis: “În 2018 am introdus teste noi, mai dure, acordînd o atenție deosebită privind protecția utilizatorilor vulnerabili.  Câştigători ai premiului “Best in Class” demonstrează în mod clar faptul că producătorii de maşini se străduiesc să obţină cele mai înalte niveluri de protecţie şi că evaluările Euro NCAP reprezintă un catalizator pentru aceste îmbunătăţiri esenţiale în ceea ce priveşte siguranţa”

Noul A-Class: exemplu de siguranță activ și pasiv

Noul A-Class este primul model Mercedes-Benz care a fost dezvoltat la noul Centru de Tehnologie pentru Siguranta Vehiculelor (TFS). Proiectarea structurilor vehiculelor încorporează constatări din cercetarea privind accidentele reale. Punctul central al conceptului de siguranță este compartimentul pasagerului care asigură o rigiditate maximă. Rigiditatea sa maximă în cazurile de accident, de ex. în cazul coliziunilor frontale, laterale sau din spate, se datorează, în primul rând, utilizării mai mare a oțelului din tablă de înaltă rezistență.

Șoferul și pasagerul din dreapta față au la dispoziție centuri de siguranță cu prindere în 3 puncte, cu pretensionare și limitare de efort. În combinație cu sistemul optional PRE-SAFE, scaunele din față sunt echipate cu sisteme de tensionare reversibilă ale centurii. Ambele locuri laterale din spate sunt dotate, de asemenea, cu centuri de siguranță cu pretensionare și limitator de efort.

Noul A-Class este echipat în dotarea standard cu airbag-uri pentru șofer și pasagerul din dreapta față, un airbag de genunchi pentru locul șoferului și airbag-uri cortină. Spre deosebire de multe modele competitoare, airbag-urile cortină ale noului A oferă o protecție completă, înfășurând stâlpul A. Airbag-uri laterale pentru protecția toracelui și a zonei pelviene sunt de asemenea incluse în dotarea standard pentru locurile din față și sunt totodată disponibile ca dotări opționale pentru pasagerii din spate.

Noua A-Class are cele mai recente sisteme de asistență la conducere, oferind cel mai înalt nivel de siguranță activă în segmentul său, cu funcții adoptate de la S-Class. Pentru prima dată, A-Class se poate conduce semi-autonom în anumite situații.  Aceasta acordă o atenție deosebită situației traficului: sistemele îmbunătățite de camere și radare îi permit monitorizarea mult în față. A-Class utilizează, de asemenea, hărți și sisteme de navigație pentru calibrarea funcțiilor de asistență. De exemplu, sistemul Active Distance Assist DISTRONIC, parte a packetul Driving Assistance, vine în sprijinul șoferilor în numeroase situații, anticipând și ajustând viteza mașinii pentru cel mai bun comportament rutier, în funcție de condiții. 

Noul A-Class are sistemul Active Brake Assist inclus în dotarea standard. În funcție de situație, acest sistem poate atenua consecințele sau chiar preveni coliziunile cu alte autoturisme staționate în față, pietoni sau biciliști aflați în fața automobilului.