Mercedes-Benz

Aniversare pentru Mercedes-Benz: 40 ani de Clasa G!

03.08.2021

Anniversary for the Mercedes-Benz G-Class: 40 years of the G-Class rocks!
Cu mulți ani în urmă, inginerii din Graz au creat un SUV cu un genom unic. Designul distinctiv, excelența tehnologică și puterea incredibilă au devenit baza care astăzi, 40 de ani mai târziu, definesc esența interioară a tuturor generațiilor ulterioare ale clasei G.
Ceea ce a început la începutul anilor 1970 cu un acord de cooperare între Daimler-Benz AG de atunci și Steyr-Daimler-Puch din orașul austriac Graz este acum o piesă unică din istoria automobilelor. În sine, conceptul noului SUV a fost neobișnuit: combină performanțe off-road excelente cu performanțe și siguranță depline.
De atunci, tracțiunea integrală și blocarea diferențială 100% au făcut parte din modelul G, la fel ca și cadrul robust al scării. În 1975, s-a decis începerea producției în serie a modelelor G. În același timp, s-a ajuns la un acord cu privire la construirea unei noi fabrici în Graz, unde mașinile au fost produse în principal manual de atunci.
80 la sută din toate vehiculele din clasa G produse vreodată sunt încă în uz, o dovadă a calității remarcabile a legendei off-road.