Mercedes-Benz

25 de ani: MB Sprinter își sărbătorește ziua de naștere

05.02.2020

25 лет инноваций, MB Sprinter, празднует свой день рождения, инновации, mercedes, mercedesbenz, мерседес, мерседесбенц,
- Sprinter a devenit sinonim cu un segment întreg de autoutilitare cu o greutate de la 3,0 la 5,5 tone.
- Din 1995, Sprinter a stabilit noi standarde pentru rentabilitate, siguranță și versatilitate, de la prima generație până la actuala generație.
- Datorită conexiunii Mercedes PRO și a începutului călătoriei sale ca mașină electrică, Mercedes-Benz Sprinter este, de asemenea, echipat optim pentru a face față tuturor provocărilor viitoare.
- Ne referim la drumurile din 130 de țări din întreaga lume.
- În cadrul acestui an aniversar, evenimentele lunare dedicate zilei de naștere a lui Sprinter vor fi prezentate pe platforma media Mercedes me la media.mercedes-benz.com/Sprinter25.
Stuttgart. În urmă cu 25 de ani, pe piață a fost lansată o autoutilitară, care urma să-și dea numele unui întreg segment de mașini: Sprinter. Astăzi, un sfert de secol mai târziu, generația actuală reprezintă încă un reper pentru concurenți.Împreună cu valori precum calitatea, fiabilitatea, economia și confortul, Sprinter-ul actual oferă conectivitate la rețea și, ca opțiune eSprinter, transport ecologic fără emisii.Mercedes-Benz Vans, ca parte a zilei de naștere a lui Sprinter, va crea lunar publicații pe acest subiect pe platforma media Mercedes me pe tot parcursul anului 2020. Acest lucru subliniază poziția lui Sprinter ca lider de piață de zeci de ani și demonstrează combinația de tradiții istorice și inovații moderne în această mașină.
În 1995, marca Stuttgart a introdus un vagon ultra-modern care era ideal pentru activitățile de logistică. Datorită frânelor cu disc pe roțile față și spate, un sistem de frânare anti-blocare ABS, care include un diferențial automat de frână ABD, un corp mai aerodinamic, un consum redus și multe alte inovații, Sprinter a stabilit standarde pentru siguranță, eficiență și confort și a devenit un succesor demn al legendarei T1.Încă de la început, noua autoutilitară s-a poziționat ca fiind cu adevărat diversă: a fost disponibilă ca șasiu, platformă sau basculantă, cu o cabină dublă sau, respectiv, ca o camionetă cu panou și ca autobuz cu cinci sau nouă locuri, cu un acoperiș scăzut sau înalt. Ampatamentele variau de la 3.000 la 4.025 de milimetri. Masa brută admisă a fost inițial de 2590, 2800 sau 3500 kg.Numeroase aplicații: pe șantier, în comerț, în trafic de pasageri, precum și pentru servicii de incendiu și salvare - un alt avantaj al Sprinter.Gama largă de opțiuni Sprinter rămâne impresionantă: peste 1000 de versiuni diferite ale Sprinterului actual pot fi configurate pe baza unor posibile caroserii, șasiu, concepte de acționare, tonaj și piese de echipament. Începând cu 2018, motorul a devenit o alegere și mai mare datorită primelor tracțiuni cu roți din față disponibile și a două transmisii proiectate pentru acesta, precum și o transmisie automată cu 9 trepte cu convertor. Cu aceste opțiuni de acționare, Sprinter este baza ideală pentru convertirea autovehiculelor.