Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC: este și mai durabil.

11.11.2019

EQC, 400, 4MATIC, este, și, mai, durabil, CO2, Mercedes-benz, Chișinău, Moldova, autovehicul, cumpărare, distribuție auto, siguranță, design, exclusivitate, confort,
Ca producător premium, Mercedes-Benz se străduiește să dezvolte produse care sunt deosebit de compatibile cu mediul pe segmentul lor de piață. Ca parte a viziunii „Ambition 2039”, scopul Mercedes-Benz pentru autoturismele sale este de a oferi o flotă de vehicule noi neutru CO2. Cu Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC, compania aduce primul vehicul Mercedes-Benz pe piață sub brandul de produse și tehnologie EQ în acest an. Acest model tocmai a absolvit cu succes verificarea mediului la 360 °. Rezultatele au fost verificate în mod complet de TÜV Süd. Verificarea mediului se bazează pe un echilibru ecologic în care efectele asupra mediului ale autoturismului sunt examinate pe întreg ciclul de viață, de la extracția materiilor prime până la producție și utilizare și la eliminarea eventuală. În acest sens, EQC 400 4MATIC beneficiază de o funcționare continuă fără emisii locale și de eficiența ridicată a tractării electrice.
Doar o evaluare a întregului ciclu de viață al unui vehicul oferă o imagine realistă a amprentei sale de CO2, de exemplu. Mercedes-Benz a efectuat în mod regulat această așa-numită verificare de mediu, care ține cont de toate aspectele de mediu încă din 2005. Calculele se bazează pe o distanță de conducere între 150.000 și 300.000 de kilometri, în funcție de segment. În cazul EQC, aceasta este de 200.000 de kilometri. În timpul funcționării ulterioare și în funcție de sursa de energie, vehiculele electrice pot compensa emisiile inițial mai mari de CO2 care apar în timpul producției.
Dacă se poate opera vehicule electrice numai cu surse regenerabile de energie, emisiile de CO2 în comparație cu cele ale vehiculelor cu motoare cu combustie se micșorează cu până la 70% în ciclul de viață.În condițiile în care sunt altfel aceleași condiții, în timpul producției unui vehicul electric se generează mai mult CO2 în comparație cu un vehicul convențional, deoarece producția de celule a bateriei necesită în special o cantitate mare de energie. Acest lucru face cu atât mai importantă procurarea de energie neutră CO2 pentru producție în viitor. Mercedes-Benz intenționează deja să realizeze acest lucru din 2022. Toate centralele europene vor avea o producție neutră de CO2 până atunci. Un pas pe calea în Germania este energia de la parcurile eoliene naționale, pentru care subvențiile conform Legii privind energia regenerabilă (EEG) încetează după 2020. Mercedes-Benz este primul mare client industrial care a achiziționat din această sursă.
În acest fel, compania protejează exploatarea continuă, pe termen lung, a fermelor eoliene din nordul Germaniei. Această energie verde din fermele eoliene trebuie folosită de ex. pentru producția EQC la uzina Mercedes-Benz din Bremen și pentru producția de baterii la locația Deutsche ACCUMOTIVE din Kamenz, Saxonia. La Centrul de clienți din Bremen, EQC este, de asemenea, plătit de energie solară înainte de predare clienților care își colectează vehiculele.