Mercedes-Benz

Nou Actros cu MirrorCam

13.12.2019

new, Actros, MirrorCam, Chișinău, Moldova, autovehicul, cumpărare, distribuție auto, siguranță, design, exclusivitate, confort,
Indisponibil pentru transportul pe distanțe mari - MirrorCam înlocuiește oglinda
Nou Actros cu MirrorCam: Oglindă retrovizoare digitală îmbunătățește vizibilitatea și face ușoară manevrarea și rotirea.
MirrorCam este format din două camere montate la stânga și la dreapta cadrului acoperișului, două monitoare verticale montate pe stâlpii frontali din cabina șoferului și controale în modulul ușii și pe afișajul suplimentar. Există, de asemenea, butoane pe partea pasagerului și lângă pat pentru a porni MirrorCam atunci când motorul este oprit. Imaginile transmise de camere sunt transmise către două monitoare de 15,2 inci cu o rezoluție de 720 x 1920 pixeli. La fel ca într-un sistem convențional de oglinzi, imaginea de pe monitor este împărțită în zone principale și cu unghi larg.
Numeroase funcții suplimentare îmbunătățesc securitatea.
Șoferul are o vedere laterală mult mai bună. Este disponibilă o vedere frontală în diagonală, care în multe situații a fost anterior împiedicată de oglinzile exterioare mari ale unui sistem de oglinzi convenționale. Acest lucru este important atunci când abordați joncțiuni, sensuri giratorii, când manevrați și în colțuri strânse.
O vizibilitate mai bună noaptea și pe vreme rea.
Poziția înaltă a suporturilor camerei nu numai că oferă o vizibilitate excelentă. Camera devine mai puțin murdară în această poziție decât oglinda obișnuită inferioară. Obiectivele camerei sunt impermeabile. Există un sistem de încălzire.
Feedback pozitiv din partea șoferilor și a proprietarilor companiei.
Tot mai mulți Actros și Arocs sunt pe ruta cu MirrorCam, din ce în ce mai mulți șoferi profită de acesta. De exemplu, Tom Westphal spune: „I-am spus deja șefului meu că în viitor vreau să conduc camioane doar cu MirrorCam.” Șoferul companiei de transport Wagenstetter din Forsting din Bavaria Superioară a adunat experiență pozitivă cu sistemul în testele de anduranță de peste 100.000 de kilometri.