Mercedes-Benz

EQ Power - tehnologia hibridă plug-in 

15.04.2020

EQ Power, EQ Power, hibrid, mașină electrică, tehnologie, viitor, dezvoltare, auto, inovație, mercedes-benz, viitorul mobilității,
Pe drumul către mobilitatea pur electrică, hibrizii plug-in reprezintă ceea ce este poate cea mai importantă tehnologie de conectare. Cu modelele sale EQ Power, Mercedes-Benz prezintă un pachet eficient de antrenare, care se află deja în cea de-a treia generație, marcând un pas suplimentar către mobilitatea neutră a CO2.
Clienții Mercedes-Benz vor putea experimenta avantajele tehnologiei până la sfârșitul anului 2020 în peste 20 de variante diferite de model.
În hibridul cu plug-in, caracteristicile pozitive ale acționării electrice și a motorului cu ardere se completează reciproc, compensând practic complet restricțiile sistemelor respective. Principalul avantaj al tehnologiei hibride este posibilitatea conducerii locale fără emisii atunci când contează, în combinație cu autonomia familiară cu mașina convențională. Anxietatea de rază de acțiune nu este de a face cu șoferii hibrizi plug-in. Bateriile cu ioni de litiu relativ mari asigură intervale de funcționare pur electrice, care sunt mai mult decât suficiente pentru majoritatea călătoriilor zilnice.
Mercedes-Benz va implementa această tehnologie de pionierat pe întreaga gamă - de la A- la Clasa S, de la GLA la GLE, motoarele cu combustie primind suporturi electrice. Ei își extrag energia din baterii care pot fi încărcate în mod convenabil și rapid acasă, la stația de încărcare la locul de muncă sau de la rețeaua publică.
Mercedes-Benz Research a folosit metode precum EQ Ready App pentru a determina cât de mari sunt distanțele care sunt acoperite în medie de e-mobiști. Analiza arată că un domeniu pur electric de 50 de kilometri este suficient pentru 90% din toate călătoriile. Proporția călătoriilor mai lungi este nesigur de mică - mai mult de 90% din toate călătoriile sunt mai scurte decât 100 de kilometri, iar majoritatea călătoriilor sunt mai scurte de 400 de kilometri. Hibrizii plug-in din a treia generație sunt o potrivire ideală pentru aceste rezultate.
Punctele de vedere tehnice ale hibrizilor din clasa compactă vorbesc singuri aici:
- Domeniu electric până la 77 km (NEDC)
- Putere electrica 75 kW
- Putere sistem 160 kW
- Cuplul sistemului 450 Nm
- Viteză maximă 140 km / h (electric) / 235 km / h (total; berline compacte din clasa A)
- Accelerare 0-100 km / h în 6,6 secunde (limuzina compactă clasa A)
- Practic nu există restricții în portbagaj.
Valorile de performanță sunt în mod corespunzător impresionante: de exemplu, A 250 e (consum de combustibil combinat 1,5-1,4 l / 100 km, emisii de CO2 combinate 34-33 g / km, consum electric combinat 15,0-14.8 kWh / 100 km) ¹ completează sprint clasic de la 0 la 100 km / h în doar 6,6 secunde. Nu până la o viteză maximă de 235 km / h, rezistența vântului limitează furnizarea puterii.