Mercedes-Benz

Mercedes-Benz & NVIDIA - viitorul automatizării de conducere

23.06.2020

Mercedes-Benz and NVIDIA, NVIDIA DRIVETM, caracteristici avansate de conducere automată, Mercedes-benz, Chisinau, Moldova, auyovehicul, cumpărare, distribuție auto, Grand Premium
Mercedes-Benz, unul dintre cei mai mari producători de autoturisme premium, și NVIDIA, liderul global în domeniul calculelor accelerate, intenționează să încheie o cooperare pentru crearea unui sistem revoluționar de calcul în vehicul și a infrastructurii de calcul AI. Începând cu anul 2024, aceasta va fi extinsă în întreaga flotă de vehicule Mercedes-Benz de generație viitoare, ceea ce le va permite să funcționeze modernizând conducerea automată.
Lucrând împreună, companiile intenționează să dezvolte cea mai sofisticată și avansată arhitectură de calcul implementată vreodată într-un automobil.
Noua arhitectură definită de software va fi construită pe platforma NVIDIA DRIVETM și va fi standard în flota de nouă generație a Mercedes-Benz, permițând funcționalități de conducere automate de ultimă generație. O caracteristică principală va fi capacitatea de a automatiza conducerea rutelor obișnuite de la adresă la adresă. În plus, vor exista numeroase aplicații viitoare de siguranță și comoditate. Clienții vor putea achiziționa și adăuga capabilități, aplicații software și servicii de abonament prin actualizări software în aer liber pe durata vieții mașinii.
Jensen Huang, fondator și CEO al NVIDIA, a declarat „Suntem încântați să lucrăm cu Mercedes-Benz. Este partenerul perfect pentru noi, având în vedere lunga sa înregistrare de inovație și relația noastră tehnică puternică. Din discuțiile noastre extinse cu Ola și echipa sa, este clar că împărtășim o viziune comună asupra automobilului viitorului. Împreună, vom revoluționa experiența de proprietate a mașinii, făcând programul vehiculului să fie programabil și modernizabil continuu prin actualizări aeriene. Fiecare viitor Mercedes-Benz cu sistemul NVIDIA DRIVE va veni cu o echipă de experți AI și ingineri software dezvoltând continuu, perfecționând și îmbunătățind mașina pe parcursul vieții."
Ola Källenius, președintele Consiliului de administrație al Mercedes-Benz Group AG și Mercedes-Benz Group AG a declarat „Suntem încântați să putem extinde cooperarea noastră cu NVIDIA. Jensen și cu mine ne cunoaștem bine și am petrecut mult timp vorbind despre obiectivele și potențialul arhitecturii de calcul a vehiculelor de generație următoare. Această nouă platformă va deveni un sistem eficient, centralizat și definit de software în viitorul nostru vehicul Mercedes-Benz. Arhitectura de calcul AI a NVIDIA ne va ajuta să ne eficientizăm călătoria către o conducere autonomă. Aceste noi funcții și upgrade-uri vor fi descărcate din cloud, îmbunătățind siguranța, crescând valoarea și extinzând bucuria de proprietate pentru toți clienții Mercedes-Benz."