Mercedes-Benz

Motor Klassik 2020: victorie dublă pentru Mercedes-Benz

31.03.2020

Motor Klassik Awards 2020, 300 SL “Gullwing”, Classic Sports Cars, Best Brands, Mercedes-benz, Chișinău, Moldova, autovehicul, cumpărare, distribuție auto, Grand Premium, siguranță, design, exclusivitate, confort, comod
- Mercedes-Benz 300 SL „Gullwing” conduce din nou categoria „Mașini sport clasice”
- Piesele de schimb originale Mercedes-Benz prevalează printre „Cele mai bune mărci”
- Au votat 17.610 cititori ai revistei de specialitate
Este o cifră foarte impresionantă: tocmai 17.610 cititori ai revistei de specialitate au votat în prestigiosele premii Motor Klassik 2020. De mai mulți ani, un număr din ce în ce mai mare de fani de mașini clasice au luat parte la acest sondaj - față de 2019, cifra a crescut cu aproape exact 1000 de cititori. „Motor Klassik” este publicat încă din 1984. „Revista are un public fidel și cunoscător. Prin urmare, sunt cu atât mai mulțumit că Mercedes-Benz s-a descurcat încă o dată cu bine la premiile Motor Klassik ”, spune Christian Boucke, șeful Mercedes-Benz Classic. „Apreciem în primul rând finisajele pentru mașina noastră sportivă de vis 300 SL și piesele de schimb Mercedes-Benz originale.
Mercedes-Benz 300 SL (W 198): „Gullwing” a ieșit în top în 2020, cu 29,4% din voturile cititorilor din categoria C - „Mașini sport clasice”. Revista a modificat foarte mult categoriile pentru sondajul pentru cititorii din acest an. Spre deosebire de anii precedenți, nu s-a mai votat în deceniu. În schimb, mașinile sport clasice sugerate de revistă sunt cuprinse între 1927 și 1966. Caracterizarea acestei categorii „Motor Klassik”: „Glorioase - aceste mașini sport au întotdeauna în ele un pic de istorie. Extinderea opțiunilor de vot la multe decenii face victoria celor 300 SL și mai valoroasă. „Auto, motor și sport” a evaluat-o cu aceste cuvinte până în 1955: „Mercedes-Benz 300 SL este cea mai realizată și fascinantă mașină sport din epoca noastră - un vis al unei mașini.” Această evaluare nu s-a schimbat până în prezent. De fapt, un juriu internațional a selectat „Gullwing” drept „Mașina sport a secolului” în decembrie 1999. Motor Klassik Awards 2020 subliniază impresionant faptul că, două decenii mai târziu, încă deține poziția de vârf.
Piese de schimb originale Mercedes-Benz: victoria pieselor de schimb autentice la Motor Klassik Awards este a șaptea la rând la acest sondaj de citire de prestigiu. În general, este a zecea victorie pentru piesele de schimb cu celebra stea. 43,6 la sută din voturile cititorilor au participat la această nominalizare. Au fost posibile mai multe voturi în această categorie. „Mercedes-Benz Classic reproduce piesele de schimb în conformitate cu specificațiile originale pentru vehiculele clasice ale mărcii, pentru a asigura furnizarea pieselor la mult timp după încheierea producției în serie”, spune Christian Boucke, în cadrul pieselor de schimb originale.