Mercedes-Benz

Dinamică nouă, eficiență și autonomie pentru toate modelele.

21.12.2022

Plug-in-hybrid подробнее
Mercedes-Benz atrage o bază largă de clienți, cu un număr din ce în ce mai mare de modele din gama sa, care oferă tehnologie plug-in-hibrid. Această tendință aduce o contribuție importantă pe calea către mobilitatea neutră în CO2 pe care Mercedes-Benz se angajează să o urmeze ca parte a strategiei sale de decarbonizare. Vehiculele hibride plug-in oferă opțiunea de a funcționa numai cu electricitate și, astfel, cu zero emisii locale, în special în zonele urbane.
Modelele EQ Power sunt hibrizi paraleli care pot fi încărcați și din rețelele electrice externe (plug-in). Grupul motopropulsor constă dintr-un motor electric și un motor cu ardere internă care funcționează în tandem și pot propulsa vehiculul fie individual, fie împreună. Hibrizii plug-in oferă astfel o intrare rapidă și simplă în mobilitatea electrică – fără a fi dependente de o infrastructură de încărcare complet funcțională, la nivel național. 
„Hbrizii plug-in reunesc cele mai bune din ambele lumi. În oraș funcționează numai cu electricitate; iar pe distanțe mai mari, aceștia beneficiază de raza de acțiune a motorului cu ardere”, explică dr. Torsten Eder, inginer șef Mercedes-Benz Drivetrains. „Ele fac vehiculul mai eficient în general, deoarece recuperează energia de frânare pe de o parte și, pe de altă parte, pot porni motorul cu ardere internă la cele mai eficiente viteze și sarcini.
Diferitele caracteristici ale unităților se completează perfect. Un motor electric funcționează cel mai eficient la turații mici, în timp ce un motor cu ardere funcționează cel mai eficient la viteze și sarcini mai mari.”