Mercedes-Benz

Tehnologie Plug-in Hybrid

 Технологии Plug-in Hybrid, mercedes-benz

Motive să vă decideți pentru un model plug-in hybrid.

1. Eficiență inteligentă și consum redus.

Modelele plug-in hybrid oferă avantajele a două sisteme: în oraș circulați în regim pur electric, iar pe distanțe mari profitați de autonomia motorului cu ardere internă. Per total, vă bucurați de un condus mai eficient, deoarece puteți recupera energie la frânare.

2. Dinamică de rulare confortabilă.

Punctul forte al tehnologiei plug-in hybrid este flexibilitatea sa, fără ca șoferul să fie nevoit să ia o decizie voluntară. Această tehnologie îmbină facilitățile unui autovehicul electric, condusul în regim electric  silențios și fără emisii pe plan local, cu independența și puterea motorului cu ardere internă, disponibile oricând pe distanțe mari.

3. Autonomii ridicate printr-un management de propulsie inteligent.

Managementul inteligent al sistemului de propulsie alege întotdeauna, în mod independent, mixul ideal dintre motorul cu ardere internă și cel electric, pentru a utiliza energia, puterea și autonomia cât mai eficient.

Mai multă autonomie. Mai multă putere. Consum mai redus.

Flexibilitate maximă cu ajutorul propulsiei electrice și cu ardere internă.
Punctul forte al modelelor plug-in hybrid este versatilitatea. Acestea combină condusul silențios în regim electric și fără emisii pe plan local, în oraș, cu flexibilitatea și autonomia motorului cu ardere internă pe distanțe lungi.

Deplasarea fără emisii pe plan local.
Modelele plug-in hybrid sunt un important punct de referință pe drumul spre deplasarea fără emisii. Mercedes-Benz dezvoltă în continuare modelele sale plug-in hybrid în direcția unor autonomii electrice mai mari, pentru a oferi în toate segmentele versiuni impresionante pentru condusul fără emisii pe plan local, pe traseele cotidiene.

Consum mai redus printr-o încărcare punctuală.
Datorită autonomiilor ridicate, noile modele plug-in hybrid Mercedes-Benz, pot rula în oraș în regim preponderent electric, reducând astfel valorile de consum.
Cu cât încărcați mai des autovehiculul și cu cât utilizați mai conștient strategia inteligentă de funcționare cu recuperare, cu atât va crește procentul de rulare în regim electric și, astfel, va scădea consumul dumneavoastră.

Plug-in hybrid diesel.
Cea mai modernă tehnologie diesel este integrată în propulsia plug-in hybrid de ultimă generație. Mobilitatea fără emisii pe plan local devine o experiență emoțională, însoțită de o eficiență sporită, de un confort semnificativ la rulare, precum și de autonomia impresionantă a motorului diesel. Mai mult, puterea de încărcare este dublată cu încărcătorul de la bord.
Modelul GLE 350 de 4MATIC SUV: consum de combustibil combinat 1,1 - 0,7 l/100 km, emisii CO2 ponderate 28-18 g/km, consum de curent ponderat 37,3 - 30,8 kWh/100 km

A venit vremea pentru noi experiențe: emoție și inteligență.

Senzație dinamică de rulare.
Experimentați senzația de rulare în regim electric cu o reacție de răspuns imediată și cuplu maxim încă de la pornirea de pe loc. O să vă obișnuiți imediat cu această nouă dinamică și nu veți mai dori să renunțați la ea. Dacă nu datorită acesteia, atunci cu siguranță odată ce veți simți puterea celor două „inimi” accelerând simultan.

Fiabilitatea consacrată.
Modelele plug-in hybrid combină cele mai bune aspecte ale celor două universuri - motorul cu ardere internă și motorul electric. Prin combinația inteligentă a tehnologiilor cu siguranța caracteristică Mercedes-Benz, toate autovehiculele corespund principiului nostru: cel mai bun sau nimic.

Rulare silențioasă în regim electric.
Descoperiți noua senzație de rulare cu accelerare spontană, puternică și silențioasă. Porniți relaxat activitatea zilnică cu un regim pur electric fără zgomote de motor.

Preclimatizare standard controlabilă prin intermediul aplicației.
Bucurați-vă de un climat plăcut încă de la urcarea în autoturism. Pentru aceasta setați din timp ora și temperatura pentru aerul din habitaclu și, în funcție de echipare, și pentru scaune - prin Mercedes me sau de la head-unit. În plus, dacă în acest timp încărcați bateria, nivelul acesteia se păstrează până la începerea călătoriei.

Mai puține intervenții ale sistemului de frânare printr-o recuperare inteligentă.
Cu fiecare frânare recâștigați autonomie în regim electric. În regimul de decelerare sau de frânare, energia cinetică se transformă în energie electrică și este utilizată la încărcarea bateriei (recuperare). Strategia inteligentă de funcționare susține încetinirea și intensificarea recuperării în situațiile din trafic în care este necesară frânarea.

Multe drumuri duc către curentul electric - posibilitățile de încărcare.

Toate posibilitățile de încărcare pe scurt.
Modelele plug-in hibrid pot fi încărcate la orice priză casnică. Ca alternativă mai rapidă se recomandă oricum stația Wallbox de la Mercedes-Benz. Cu aceasta, autovehiculul își recapătă în scurt timp autonomia electrică totală. Pe traseu, stațiile de încărcare publice oferă posibilitatea încărcării cu curent electric.

Autonomie electrică și convențională.
O combinație optimă între autonomia electrică și cea convențională este obținută prin strategia inteligentă de funcționare raportată la rută.
Această strategie alege, în funcție de situația de rulare, propulsia electrică sau convențională și permite astfel cea mai bună eficiență. Strategia ține cont, între altele, de datele de navigație și din trafic, precum și de cerințele de viteză pe întregul traseu.

Influențe asupra autonomiei.
Autonomia electrică până la pornirea motorului cu combustie internă variază în funcție de stilul de conducere, profilul traseului și condițiile de mediu.
Se adaugă conducerea preventivă cu afișajul Eco Score, recuperarea inteligentă și funcția de navigație. Consumatorii auxiliari (de exemplu instalația de climatizare) influențează de asemenea autonomia.

Încărcare cu stație Wallbox și Mercedes me Charge.
Mercedes-Benz Wallbox este o stație de încărcare ce permite o încărcare extrem de rapidă, de sigură și de confortabilă, de acasă. Iar cu Mercedes me Charge obțineți acces pe întreg teritoriul Europei la o multitudine de stații publice de încărcare care se pot găsi, de exemplu, la centre comerciale sau în spațiile de servicii.

Toate modele plug-in hybrid Mercedes-Benz disponibile în prezent.

Modelul GLC 300 e 4MATIC Coupé este de asemenea un model multifuncțional, dispunând și de accente sportive, prin combinația expresivă de model  SUV și design de Coupé.
Cu o putere identică a sistemului și o autonomie electrică de 43-39 km (WLTP). acesta este potrivit pentru toate domeniile de activitate.
Modelul GLC 300 e 4MATIC Coupé:
consum de combustibil ponderat 2,7 - 1,9 l/100 km,
emisii CO  ponderate 62-44 g/km,
consum de energie electrică ponderat 20,4 - 18,5 kWh/100 km