Mercedes-Benz

Econic

Conceptul Econic: omul în centrul atenției.
Mercedes-Benz, Econic, camion, eficient, confort, ergonomic, cumpăr, autovehicul, Chișinău, Moldova

Econic. Din responsabilitate.

Orașele sunt în creștere. Cerințele de mobilitate, logistică, mediu înconjurător și calitatea vieții de asemenea. Răspunsul nostru la toate acestea este un autovehicul utilitar la nivelul exigențelor. Acesta este puternic și eficient, oferind în același timp siguranță maximă pentru toți participanții la trafic. Oferă soluții sustenabile pentru emisiile tot mai mari din zonele metropolitane și asigură condiții optime de lucru pentru șofer și echipaj.

Responsabilitate, pe care Econic o transpune în practică. Cu grupul motopropulsor puternic, facilități sporite pentru montarea suprastructurii și un plus de siguranță decisiv prin cabina unică a șoferului, cu geamuri panoramice DirectVision și sisteme inteligente de asistență. Cu urcare și coborâre ergonomică, instrumente dispuse intuitiv și nu în ultimul rând motorul pe gaz metan, disponibil opțional – pentru circulația liberă în zonele ecologice. Privim împreună spre viitor.

Ergonomie și siguranță.

Munca bună începe cu un loc de muncă confortabil. Iar Econic este tocmai astfel proiectat încât să sprijine perfect șoferul.

Accesul coborât este un exemplu în această privință: urcarea simplă în camion, înălțimea confortabilă pentru poziția în picioare în interiorul cabinei și o ușă pliantă cu deschidere spre interior care permite urcarea și coborârea pe partea opusă traficului, facilitează degrevarea șoferului în munca sa zilnică.

În plus, scaunul ergonomic, instrumentele dispuse intuitiv, volanul cu butoane multifuncționale și panoul de bord bine structurat oferă condiții de muncă sănătoase.

Mercedes-Benz, Econic, camion, confort, ergonomic, cumpăr, autovehicul, Chișinău, Moldova
Conceptul low-entry.

Cel mai mult contează protecția angajaților, realizată prin accesul coborât – ceea ce este la fel de ergonomic pe cât de sigur și menajează spatele și articulațiile. Accesul coborât prin numai două trepte accelerează de asemenea procedurile, mai ales la lucrările cu opriri intermediare frecvente.
De asemenea, șoferul poate urca și coborî datorită accesului confortabil pe partea opusă traficului, prin ușa pliantă cu deschidere spre interior. Ceea ce este practic și evită accidentele.

Mercedes-Benz, Econic, camion, confort, cumpăr, autovehicul, Chișinău, Moldova, geamuri panoramice, DirectVision
Vizibilitate directă.

Șoferul din Econic observă participanții la trafic, precum pietonii și bicicliștii, la nivelul ochilor. Poziția joasă a scaunului șoferului, parbrizul panoramic generos al cabinei șoferului, precum și sistemele suplimentare de asistență pentru siguranță, asigură vizibilitate asupra benzii de rulare și trotuarelor în toate direcțiile, ceea ce reprezintă un avantaj deosebit față de camioanele convenționale, în special în centrele aglomerate ale orașelor și în situații cu vizibilitate redusă.
Acest lucru sprijină în mod optim șoferul și asigură o mai mare securitate în traficul rutier.

Mercedes-Benz, Econic, camion, cumpăr, autovehicul, Chișinău, Moldova, sisteme inteligente de asistență, logistica, siguranță
Sisteme inteligente de asistență de siguranță.

Când vine vorba de conducere preventivă, Econic este cu un pas decisiv în fața camioanelor convenționale. Acest lucru se datorează poziției joase a scaunului și geamurilor panoramice ale cabinei șoferului. Dar și pentru că Econic are la bord până la zece asistenți de siguranță.
Cu camere video, senzori și sisteme suplimentare de iluminare, acestea asigură ca șoferul să se poată concentra asupra lucrurilor esențiale - chiar și în situațiile care necesită atenție maximă: în traficul urban aglomerat, la viraje, manevrări și deplasări în marșarier, sau atunci când există un ambuteiaj după curbă.

Mercedes-Benz, Econic, camion, cumpăr, autovehicul, Chișinău, Moldova, geamuri panoramice, DirectVision, spații depozitare, cabina spațioasă
Cabină.

Indiferent ce doriți să faceți cu Econic, cabina sa spațioasă oferă o mare libertate de mișcare și, datorită designului său evoluat, creează cele mai bune condiții de lucru. În funcție de destinație, în cabină este loc pentru până la trei însoțitori.
Ideal pentru opriri intermediare frecvente: La pornire, ușa de pe partea însoțitorului se închide automat. În funcție de destinație, poate fi montată și o ușă pivotantă. În plus, se poate alege între cabină șofer înaltă sau joasă.

Concept de propulsie.

Cabina șoferului joasă sau înaltă, motor diesel sau pe gaz, patru variante diferite de punți și ampatamente de la 3.450 până la 5.700 mm: Astfel, Econic este perfect adaptat la o mare diversitate de sectoare și sarcini. Dar nu ar fi un camion Mercedes-Benz dacă nu ar face un pas mai departe pentru cerințe speciale.

Deoarece pe lângă producția de serie mare, de o calitate demonstrată, conversiile complexe și soluțiile individuale fac parte din viața de zi cu zi a Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks (CTT) (camioane adaptate individual): de la repoziționarea componentelor individuale până la conversiile foarte complexe ale punților. Obțineți o construcție la nivelul producției în serie, adaptată exact nevoilor dumneavoastră.

Mercedes-Benz, Econic, camion, Chișinău, Moldova
Șasiu.

Șasiul este conceput specific pentru montarea simplă a suprastructurii. Ampatamente de la 3.450 mm până la 5.700 mm, masă totală admisă de la 18 t până la 32 t, o gamă largă de variante de punți și dispunerea avantajoasă a agregatelor - în concluzie, Econic este perfect adaptat la o mare diversitate de sectoare și sarcini.
Alte puncte forte ale lui Econic sunt punțile liftante direcționate electrohidraulic moderne din față sau spate și suspensia pneumatică reglabilă pe înălțime la toate punțile (-50 până la +160 mm).

Mercedes-Benz, Econic, camion, Chișinău, Moldova
Motoare.

Motoarele moderne diesel cu 6 cilindri pentru Econic sunt disponibile cu o putere de bază de 200 kW (272 CP) la 2.200 rot/min și un cuplu maxim de 1.200 Nm între 1.200–1.600 rot/min, respectiv o putere maximă de 260 kW (354 CP) la 2.200 rot/min și un cuplu maxim de 1.400 Nm în gama de turații nominale de 1.200–1.600 rot/min.
Ca alternativă Econic poate fi echipat cu motor pe gaz M936G. Acesta îl face deosebit de ecologic: În cazul utilizării gazului metan aproape că nu există emisii de particule fine și calamină. În plus, arderea gazului metan produce cu aproximativ 20% mai puțin CO2. La utilizarea biogazului, bilanțul emisiilor de CO2 este chiar neutru.

Mercedes-Benz, Econic, camion, Chișinău, Moldova
Cutie de viteze.

Transmisia automată Allison cu 6 trepte cu logica de cuplare intuitivă lucrează fără uzură. Și totodată degrevează șoferul. Funcția practică de rulaj lent permite o demarare lină și pare să fie concepută pentru utilizarea în sectorul de salubrizare.
Cu transmisia semiautomată PowerShift, la nevoie se poate rula și mai eficient. Transmisia cu greutate optimizată cu 12 trepte de mers înainte și 4 trepte marșarier dispune de programe de rulare special adaptate pentru traficul urban.

Mercedes-Benz, Econic, camion, Chișinău, Moldova
Caracteristici nepoluante.

Econic îmbină în mod exemplar eficiența economică cu protecția mediului. Deoarece pe lângă motoarele diesel Euro 6 eficiente, Econic este disponibil și cu un motor inovator pe gaz metan, extrem de silențios și cu un nivel de emisii deosebit de scăzut. Prin arderea gazului metan se produce cu aproximativ 20% mai puțin CO2.
Acest lucru înseamnă: circulație liberă în zone ecologice. La utilizarea biogazului, bilanțul emisiilor de CO2 este chiar neutru. Cu aceasta, Econic aduce pe străzi sentimentul de responsabilitate așteptat în prezent de la companiile moderne.

Domenii de utilizare.

Un concept unic dezvoltat în mod consecvent pentru practică: Ca autovehicul modern, cu acces coborât, Econic rezistă celor mai dure condiții impuse unui autovehicul utilitar.

Econic face munca mai eficient și cu un pas în fața timpului său. Fie în sectorul serviciilor publice, transportul de colectare și distribuție sau în numeroase alte utilizări.

Mercedes-Benz, Econic, camion, cumpăr, autovehicul, Chișinău, Moldova, geamuri panoramice, DirectVision, spații depozitare
Utilizare în servicii publice.

Dis-de-dimineață, în traficul de la ora de vârf se intră pe străzile înguste ale cartierelor rezidențiale blocate cu mașini parcate, descărcarea rapidă a tomberoanelor și containerelor, apoi continuarea drumului. Salubrizarea este o parte importantă a economiei circulare moderne. Aceasta este o muncă grea, care necesită multă atenție, prudență și forță. 
Tocmai de aceea la proiectarea Econic în centrul atenției a stat degrevarea. Urcarea și coborârea dintr-un vehicul cu acces coborât menajează spatele. Cockpit-ul modern, sistemele inovatoare de asistență și câmpul vizual larg datorită parbrizului panoramic, respectiv ușa pliantă sporesc confortul de rulare și siguranța. Iar în cabina șoferului este loc pentru până la patru persoane. 

Mercedes-Benz, Econic, camion, cumpăr, autovehicul, Chișinău, Moldova, transport de mărfuri
Transport de mărfuri.

Cumpărarea de fructe și legume proaspete de pe piața ecologică, ridicarea medicamentelor comandate în aceeași după-amiază, mersul cu bicicleta la restaurantul favorit. Ritmul vieții a devenit mai rapid. Cerințele impuse transportului de distribuție la fel. Distribuția mărfurilor trebuie să fie curată, eficientă și economică. Și mai presus de toate, trebuie să prezinte siguranță.
Deoarece pe străzi va fi tot mai neîncăpător. În astfel de locuri, Econic profită de toate calitățile cabinei sale DirectVision. Situația este permanent în fața ochilor – și menținută sub control. Câștigă puncte prin soluții de propulsie sustenabile. Și transportă marfa la destinație relaxat și la timp.

Mercedes-Benz, Econic, camion, cumpăr, autovehicul, Chișinău, Moldova
Pompieri și salvare.

De la declanșarea alarmei contează fiecare secundă. Prin urmare, echipa de intervenție este capabilă să execute orice acțiune chiar cu ochii închiși. Econic asigură în schimb să nu se piardă timpul. Având doar două trepte scurte, facilitează urcarea și coborârea din autovehicul. Transmisia automată Allison scurtează timpul de schimbare a treptelor de viteză și oferă confort maxim de rulare.
Iar în timpul manevrării în traficul urban aglomerat și străzile blocate cu mașini parcate, șoferul are o vizibilitate mare datorită poziției joase a scaunului și parbrizului panoramic. Pentru siguranță maximă și rapiditate, chiar și atunci când lucrurile se încing.

Mercedes-Benz, Econic, camion, cumpăr, autovehicul, Chișinău, Moldova, transport în construcții
Transport în construcții.

Orașele noastre sunt în creștere. La nivel global. Econic este prezent zi de zi. Iar deja astăzi corespunde standardelor de siguranță de mâine. Deoarece face parte din planul său de construcție.
De la parbrizul panoramic, până la ușa pliantă din sticlă până la podea pe partea însoțitorului: Vizibilitatea directă asupra traficului urban și șantierului este aproape perfectă.
Acest lucru este mai ales în favoarea bicicliștilor și pietonilor. Deoarece cine este văzut mai repede, nu ajunge în situație periculoasă.

Mercedes-Benz, Econic, camion, cumpăr, autovehicul, Chișinău, Moldova, geamuri panoramice, utilizare în servicii publice,cu platformă
Aeroport.

Econic se potrivește perfect echipei de asistență la sol.
Cabina joasă a șoferului permite accesul sub aripa celor mai multe aeronave, începând de la Boeing 737 până la Airbus A380. Dispunerea agregatelor în spatele cabinei șoferului oferă facilități sporite pentru montarea suprastructurii. Astfel Econic devine util peste tot.
La alimentare cu combustibil, catering sau cu platformă de ridicare tip foarfecă ca lift medical pentru persoane în scaune cu rotile sau transport orizontal. Deplasarea în plan B, prioritizarea zborurilor, schimbarea pozițiilor de parcare – pentru succesul companiilor aeriene deasupra norilor oferă soluții rapide pe sol. Prin geamurile panoramice el are totul sub control. Un profesionist între profesioniști.

Multimedia.